Jojobantning - Nej tackTillbaka till toppen

Nu har jag fått en kommentar om att detta kommer göra att jag blir anorektiker, vilket absolut inte är min avsikt.

KOMMENTAR
din blogg är snarare en blogg för att bli anorektiker... du skriver att du är 171 och väger 65... det är precis lagom för din längd och du vill väga 49.... seriöst, min mamma är 154 och hon vägde 48 kg när hon var 23, hon såg sjukligt smal ut då, jag vet, jag har sett bilder.... seriöst! Du peppar dig själv till att bli anorektiker.
Du kan knappast ha fettvalkar heller, kan säga att jag är 157 och väger rejält mycket mer än vad du gör och jag har inte så speciellt många valkar... väx upp och inse att ditt mål är ohälsosamt!

SVAR
Om du sett min plan måste du tänka annorlunda.. jag ska gå ner HÖGST två kilo i månaden under ett år. Det är inte skadligt för kroppen. Om du väger mer än mig så kan det vara att du har mer muskler än mig, och då har du inte heller så många fettvalkar! Min vikt är ojämnt fördelad eftersom den inte är i balans med min kropp. min syster och bror är väldigt smala och de är verkligen inte anorektiker, jag har idag ett osunt förhållande till mat - men hoppas att min blogg kommer hjälpa mig att, långsiktigt, känna mig frisk!


...

Det finns många som nu till nyår kommer lova sig själv "att gå ner i vikt". Största delen av dem kommer agera såhär: Direkt lägga sig på en svältdiet. Totalförbjuda allt sött och salt. De kommer kanske gå ner fem kilo på en månad. Och sen kommer de inte klara det mer eftersom kroppen inte mår bra i svält och kommer säga ifrån. Suget kommer bli för stort och de kommer gå up allt (om inte mer igen). Detta kommer förstöra deras kroppar - men det är helt accepterat att "alla gör så". Jag tänker ändra små små saker i min vardag, som på sikt kommer göra stor skillnad. Gooo me!






Jojobantning - Nej tack!

Kommentarer
Jennifer

nu snackar inte jag om att du ska gå ner alla kilon under en kort period utan att DU som är 171 säger att du under ett år ska gå från 65 kg till 49... 49 kg för din längd ÄR för lite! Räkna ut BMI för det så får du se att du kommer ligga långt under "Underviktit" jag räknade precis ut det och om du skulle väga 49 kg till din längd så skulle du ha ett BMI på 16.8.. gränsen för normal till underviktig är 19. Det spelar ingen roll om du går ner till din "Drömvikt" under ett år, du kommer fortfarande va jävligt underviktigt. Räknar man däremot ut ditt BMI för hur du väger nu så ligger det på 22.2... grattis du ligger Precis i mitten av din idealvikt/vad du borde väga för din längd. så jo, du kommer se sjukligt jäkla smal ut om du väger 49... och det spelar ingen roll att man är lite rundare vid rumpan eller på andra ställen... det ska man inte gå ner i vikt för utan då ska man träna upp musklerna på dom ställena för att det ska "se" bättre ut eller hur du nu vill ha det! Jag kan en massa om hälsa så.... och jag har knappt muskler i min kropp, haha. Jag har kämpat med min vikt sedan jag var 8 år, jag kan allt om dieter och vad som är bra och dåligt... din idé är ohälsosam och inte alls bra. vill man se mer "Fit" ut så ska man träna musklerna inte ha ett mål att gå ner i vikt tills man ser ohälsosamt smal ut.

Tack för mig

2010-12-31 @ 12:46:42
stephanie

BMI är inte en felfri räkningsmetod. Du kanske kan mycket om dieter, man jag kan mycket om vetenskap, naturkunskap. Bara för att en mätmetod blivit väldigt uppmärksammad betyder det inte att den är sann för alla människor. Mina gener är smala, det ser jag på mina syskon som är väldigt hälsosamma. Och de väger lite eftersom vi inte kan få så stora muskler i vår familj. Om jag märker att jag ser hälsosam ut och är hälsosam vid 55 kilo, så kommer vågen troligtvis stanna där eftersom jag inte kör med svältmetoder, utan det kommer regleras naturligt. Jag tackar för din omtanke och önskar dig all lycka!

2010-12-31 @ 12:53:34 | http://iwillnotbethefatone.blogg.se/
Anonym

Jag är 170 och väger 65kg. Min kompis som väger 58 är jättesmal. Tro mig du vill inte väga 49 kilo. Mitt lagom ligger runt 58. Då ser man sund ut. Kolla i ansiktena på folk som väger drygt 49, det är verkligen inte vackert. (jag vet för jag har en kompis som är anorektiker) Du vet att riktig smala kända tjejer sprutar in fett i ansiktet för att inte se sjuka ut. -För det är just det om är.

2010-12-31 @ 14:53:35
Anonym

haha jag är 180 och väger 59 kg och jag tycker jag är tjock.

2010-12-31 @ 15:08:57
stephanie

Alla är vi olika. Inte bara i längd utan i kroppstyp, har olika stora huvuden, olika tungt skelett och kan få olika stora muskler. Tänk på det!

2010-12-31 @ 15:18:59 | http://iwillnotbethefatone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback